3 tips voor de onboarding van nieuwe werknemers

Wanneer nieuwe werknemers in dienst worden genomen, dan is hun succes meestal afhankelijk van de manier waarop ze worden getraind. In de cruciale inloopfase, ook wel onboarding genoemd, moet er extra aandacht besteed worden aan het verwelkomen van nieuwe werknemers en het bieden van advies om hen voor te bereiden op de werkprocessen. In dit artikel geven we enkele tips die hierbij kunnen helpen.

Stel de kernwaarden van het bedrijf centraal 

Wat is onboarding? Deze term wordt gebruikt als benaming voor  het proces van de integratie van een nieuwe werknemer met een bedrijf en de cultuur.  Een cruciaal aspect is dat de cultuur van de werkplek volledig wordt overgebracht, ook wel de waarden, overtuigingen en missie van het bedrijf. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer werknemers deze kernwaarden goed op zich weten te nemen, er meer aanleiding is voor het bestendigen van een duurzaam werkverloop.

Bouw een langetermijnvisie

Om vertrouwen en loyaliteit op te bouwen, is het belangrijk dat werknemers een manier worden voorgesteld om een langetermijnvisie bij het bedrijf te ontwikkelen. Om werknemers hiervoor enthousiast te maken, is het belangrijk dat de mogelijkheden tot doorstroming worden besproken en ze mee worden genomen op een ontdekkingsreis om het bedrijf beter te leren kennen. Denk hierbij aan immateriële zaken en relevante werkervaring van andere mensen bij het bedrijf.

Zorg voor een mentor

Een doorgewinterd perspectief van een ervaren medewerker als mentor is enorm belangrijk om nieuwe medewerkers in te laten stromen. Op deze manier kan een nieuwe medewerker al zijn vragen kwijt bij een vertrouwenspersoon en heeft het bedrijf de mogelijkheid om de voortgang meetbaar te maken. Bovendien is dit een kans voor mentoren om te delen wat ze doen en een geweldige manier om het mentorschap te ontwikkelen. Tenslotte is het een uitstekende aanpak om vriendschappen op te bouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *