5 dingen die je moet weten over Learndash

Om zelf een online leeromgeving op te zetten, is het belangrijk dat je gebruik maakt van een geschikt softwareprogramma. Learndash is inmiddels een bekend softwareprogramma. Het wordt vaak gebruikt voor het opzetten van bijvoorbeeld online trainingen. Learndash brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Ben je benieuwd naar Learndash en zou je er meer over willen weten? Lees dan snel verder voor vijf feiten over Learndash.

Geen technische kennis nodig

Om gebruik te kunnen maken van Learndash hoef je helemaal geen technische kennis te hebben. Dit maakt Learndash juist zo een goed softwareprogramma. Iedereen kan makkelijk aan de slag gaan met het opzetten van de online leeromgeving. Je kan er namelijk voor kiezen om allerlei filmpjes met informatie te bekijken om het softwareprogramma te leren kennen. Over het algemeen is alles goed aangegeven waardoor je geen extra hulp nodig hebt bij het opzetten van de online leeromgeving. 

Heel gebruiksvriendelijk

Learndash is een gebruiksvriendelijk softwareprogramma. Dit is een belangrijk voordeel wanneer je op zoek bent naar een goed softwareprogramma. Voor zowel de oprichter als de gebruiker is Learndash gebruiksvriendelijk. Beide partijen kunnen onder andere de voortgang zien van de training of cursus. Zo kunnen de gebruikers snel zien waar zij zich bevinden in de training of cursus. Het is belangrijk dat gebruikers contact met je kunnen opnemen wanneer iets niet helemaal duidelijk is. Vergeet dit niet te regelen, want het is belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid.

Certificaten uitdelen

Veel mensen die een training of cursus volgen, zien er graag iets voor terug. Dat is natuurlijk niet heel raar, want mensen steken er tijd en moeite in. Om die reden is het mogelijk om certificaten uit te delen wanneer iemand een training of cursus afrondt. Dit kan als extra motivatie werken voor de mensen die gebruik maken van de online leeromgeving. Het is zelfs zo dat veel mensen sneller zullen kiezen voor een online leeromgeving die certificaten uitdeelt. Je kan zelf de voortgang van de gebruikers dan bijhouden.

Betaalmogelijkheden

De meeste mensen die ervoor kiezen om een online leeromgeving te starten, hebben als doel om meer inkomsten te hebben. Dit betekent dat je waarschijnlijk de trainingen en cursussen wil aanbieden voor een bepaalde prijs. Het is dan wel belangrijk dat gebruikers kunnen betalen voor de training of cursus. Learndash Soest biedt verschillende betaalmogelijkheden aan. Denk bijvoorbeeld aan PayPal. Je kan ook een plug-in gebruiken waardoor het mogelijk wordt om met iDeal te betalen. Zo kunnen mensen zonder problemen betalen voor de online leeromgeving.

Voor wie?

Maar voor wie is Learndash nou eigenlijk bedoeld? Voor iedereen die een online training of cursus wil aanbieden natuurlijk, maar in de praktijk zijn er toch echt bepaalde groepen die er gebruik van maken. Vaak zetten bedrijven namelijk een online leeromgeving op zodat er meer inkomsten zijn. Voor een online training of cursus hoeft een bedrijf geen personeel in te zetten en dat is natuurlijk ideaal. Het personeel kan zich dan focussen op andere taken binnen het bedrijf terwijl de online trainingen of cursussen blijven draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *