Ga voor bewegen!

Bewegen is belangrijk, maar steeds moeilijker. Veel sportscholen zijn dicht, en buiten sporten in een groep is lastig. Dan is het misschien het volgende een goed idee: Nintendo Wii kopen. Een Nintendo Wii is betaalbaar en maakt binnen bewegen leuk. Het voordeel van een Wii is dat bewegen interessanter is als er een spelelement aan vast zit. Push Ups doen is goed, maar niet altijd het meest stimulerend voor de geest. Als al die thuisoefeningen je een beetje gek maken, of je er geen puf voor hebt, denk dan eens aan een Wii.

Hoe kom je eraan?

Een Wii is tegenwoordig simpel te krijgen. Nieuw uit de doos zal je ze niet snel vinden, maar op de tweedehandsmarkt is er genoeg te vinden. Dat maakt de Wii ook zo betaalbaar. Deze kost nog maar een fractie van wat deze ooit was, en daarmee een fractie van een fractie van een nieuwe console. Als je de bovenstaande links volgt kom je uit bij een site waar ik zelf deze gekocht heb.

Wat kan je ermee?

De Wii controller helpt je te bewegen. Om ermee te spelen moet je namelijk bewegen! Je kan wegkomen met simpele polsbewegingen, maar je hele lichaam gebruiken is natuurlijk het beste. Een van de meest essentiële spellen is Wii Sports. Deze bevat spellen in het spel zelf waarmee je kan wennen aan de Wii controls. Zo heb je bowlen, boksen en golf. Daarmee kan je al goed in beweging komen. Daarnaast heb je Wii Sports Resort. Deze uitbreiding heeft nog meer opties. Dat brengt me ook bij het volgende punt, een Motion Plus systeem is erg handig om te hebben. Deze maakt de Wii controller nog preciezer.

Extra sport

Als je jouw sport en gezondheid ritme echt op gang wilt brengen kun je denken aan een Wii Balance Board. Deze is primair bedoeld voor een digitaal begeleide yoga sessie. Deze helpt je de bewegingen thuis correct uit te voeren. Daarnaast helpt het je in een ritme te komen. Het spel heeft elke dag een feedbackmoment voor je waarmee je bij kan houden hoe goed je het aan het doen bent. Zo blijf je bewegen, ook als het buiten koud en klam is. Zo een balance board is dus een goede aanwinst.

Spellen

Als je eenmaal je Wii hebt is dit natuurlijk ook een mooi moment om te denken aan andere spellen. Als je met je partner of huisgenoten vooral shows kijkt kan samen spelen erg leuk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *