Hart van je computer

Azerty

De processor vormt het hart van je computer, alle prestaties die geleverd worden komen door de processor. Instructies en opdrachten worden naar de chipset verstuurd, deze worden doorgestuurd naar de verschillende onderdelen van je computer. AMD is een grote speler op de markt betreft processoren, het merk gebruikt PR om de snelheid weer te geven. Aan de hand van de werkzaamheden die je moet verrichten, maak je over het algemeen de keuze van je processor. 

Azerty

Welke processor heb je nodig?

Hoe eenvoudiger de opdrachten zijn die je uitvoert, hoe voordeliger de AMD processor over het algemeen is. Voor surfen op internet, tekstverwerken, muziek beluisteren of film kijken heb je geen heel zware processor nodig. Voor het bewerken van beelden, of speel je graag een game dan voldoet een mainstream processor uitstekend. Wil je veel werkzaamheden tegelijk doen, of draai je echt zware software dan moet je denken aan een High End processor, hierbij moet je er wel rekening mee houden dat de prijs hoger ligt dan een eenvoudigere processor.

Soorten processoren

Het is niet eenvoudig om een keuze te van het soort processor wat je nodig hebt, er zijn zoveel soorten in omloop dat je moet weten wat de verschillen zijn om een goede keuze te kunnen maken. AMD heeft verschillende systemen met processoren, voor zowel de zakelijke markt als de consumentenmarkt. De processoren doen niet onder van de andere merken, maar zijn wel voordeliger in aanschaf dan de duurdere merken. Een dual core processor kan twee taken tegelijk uitvoeren omdat deze twee kernen heeft, er zijn zelfs al processoren met acht kernen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *