Hoe beveilig je je computer?

Het maakt niet uit of je je computer voornamelijk gebruikt voor werktaken of persoonlijk gebruik of misschien wel voor beide. Het is zeer waarschijnlijk dat je de inhoud ervan veilig wilt houden. Als het gaat om network security, moet een breed scala aan bedreigingen worden overwogen, waaronder kwaadaardige aanvallen door hackers en mensen die je computer en de informatie die die bevat fysiek willen stelen. Gelukkig zijn er stappen die je  kunt nemen om het risico te beperken dat je computer wordt gecompromitteerd. De maatregelen die je neemt om de informatie veilig te houden, zijn afhankelijk van verschillende factoren. Als je bijvoorbeeld bijzonder gevoelige informatie hebt opgeslagen, ben je waarschijnlijk bereid om meer tijd en middelen te investeren om deze te beschermen. Afhankelijk van de situatie wordt er gekeken naar een oplossing. In dit artikel bespreken we wat voorbeelden hoe je je computer kan beveiligen.

1. Blijf op de hoogte van systeem- en software beveiligingsupdates

Hoewel software- en beveiligingsupdates vaak een ergernis kunnen lijken, is het echt belangrijk om er bovenop te blijven zitten. Afgezien van het toevoegen van extra functies, bedekken ze vaak gaten in de beveiliging. Dit betekent dat de leverancier van het besturingssysteem (OS) of software kwetsbaarheden heeft gevonden die hackers de mogelijkheid bieden om het programma of zelfs uw hele computer te compromitteren.

2. Heb je verstand erbij

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, achterdochtig zijn is een van de beste dingen die je kunt doen om je computer veilig te houden. Toegegeven, met hacker technieken die steeds geavanceerder worden, kan het moeilijk zijn om te zien wanneer je wordt aangevallen. Het enige dat nodig is, is één e-mail openen of klikken op een link en je computer kan worden gecompromitteerd.

3. Schakel een firewall in

Een firewall fungeert als een barrière tussen je computer of netwerk en het internet. Het sluit effectief de computerpoorten die communicatie met uw apparaat voorkomen. Dit beschermt je computer door te voorkomen dat bedreigingen het systeem binnenkomen en zich verspreiden tussen apparaten. Heb je hulp nodig om je computer te beschermen of misschien wel meerdere klik dan hier

Posted In ict

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *