Hoe ergonomisch werkt jouw personeel thuis?

Steeds meer mensen lopen bij de fysiotherapeut door klachten vanwege thuiswerken. Nu vraag je jezelf vast af hoe dat kan. Iedereen heeft voor Corona toch altijd op kantoor gewerkt zonder problemen? En waren de problemen toen ook zo groot? Het antwoord is simpelweg gewoon ‘nee’. Op kantoor zijn de voorzieningen vaak beter, wordt personeel niet tot nauwelijks afgeleid door afleidingen en is een kantoor simpelweg ingericht om te werken. We vertellen je meer over ergonomisch werken.

Monitorstandaard

Een van de meest gemaakte fouten is dat personeel geen monitorstandaard of verhoger tot hun beschikking hebben. Een monitorstandaard is belangrijk omdat je jouw computer monitor op ooghoogte kunt plaatsen. Veel huiswerkers werken vanachter hun laptop of hebben een extra beeldscherm zonder standaard. En dan heb je dus elke werkdag, 8 uur lang, een verkeerde werkhouding. Na iedere werkdag ervaar je steeds meer last tot je dus naar de fysio moet om je te laten helpen. Kies daarom als werkgever verstandig voor monitorstandaarden. Een besparing op dit soort ergonomische producten zorgt er aan het eidne voor dat je personeel moet missen door ziekteverlof wat jou uiteindelijk meer kost dan je lief is.

Ergonomische muis

Een muis is maar een muis, toch? Fout! Een ergonomische muis is zo ontworpen om jouw personeel op een ergonomische manier gebruik te laten maken van dit product. Een muis gebruik je als kantoorpersoneel ook doorgaans heel de dag. Je houding is in deze dus ook ontzettend belangrijk. Het komt vaker voor dat personeel last krijgt van een muisarm. Ook dan loop je dus het risico dat je personeel voorlopig geen werkzaamheden mogen uitvoeren als ze de diagnose ‘muisarm’ hebben gekregen.

Wat nu?

Laat je als werkgever ook goed informeren over de mogelijkheden. Het is logisch dat je er ook niet op zit te wachten honderd man aan personeel te moeten voorzien aan ergonomische producten thuis en op kantoor. Maar de kosten aan ziekteverlof zijn vele malen hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *