Hoe kies je het beste online marketingbureau?

Voor veel organisaties is online marketing een groot onderdeel van de bedrijfsvoering. Het is dé manier om zichtbaar te zijn en in contact te komen met de doelgroep. Toch beschikken veel organisaties niet over een eigen marketingafdeling en zullen ze dit dus moeten uitbesteden. Maar hoe vind je nu precies een goed online marketingbureau? Er zijn immers zo veel opties waar je uit kunt kiezen. Wij vertellen je er graag meer over!

Briefing

Het is belangrijk om van te voren voor jezelf een zo duidelijk mogelijke briefing te maken. Hierdoor laat je een marketingbureau zien wat de opdracht is en wat je precies van hen verwacht. Des te makkelijker is het om samen te kijken of jullie een goede match zijn. Je geeft via een briefing een online marketingbureau de juiste voorwaarden waar zij rekening mee kunnen houden.

Vraag in je eigen netwerk

Hiernaast is je netwerk erg belangrijk als het aankomt op het vinden van een online marketeer in Rotterdam. Wellicht ken je iemand die werkt bij een online marketingbureau of kunnen zij jou misschien weer in contact brengen met het juiste bureau. Plaats bijvoorbeeld een berichtje op LinkedIn en kijk wat jouw netwerk voor je kan betekenen. Als je een bureau op het oog hebt, kun je ook altijd om referenties vragen.

Budget

Het budget is altijd lastig. Je wilt natuurlijk niet te veel uitgeven, maar de kwaliteit moet wel goed zijn. Kijk daarom altijd naar het budget dat je voor ogen hebt en de manier van werken van het bureau. Bedragen worden vaak berekend op urenbasis of door middel van een fixed price. Het is dus ook afhankelijk van wat jij prettig vindt werken. Zorg er wel altijd voor dat je inzicht krijgt in waar je geld naartoe gaat, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *