Hoe voorkom je inbraak?

hopelijk heb je het nog nooit meegemaakt, maar soms wordt er in huizen ingebroken. Met name in de wintermaanden zijn inbrekers veel actief. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Daarom geven wij je in dit artikel een paar handige tips, waarmee je jouw huis kunt beschermen en inbraak kunt voorkomen. Doe er je voordeel mee!

Automatische verlichting

Inbrekers hebben een hekel aan licht. Zorg er daarom voor dat je automatische verlichting in de tuin en in huis hebt. Dit zal inbrekers afschrikken, plus ze kunnen zo veel sneller gezien worden. Met een schakelblok kun je bijvoorbeeld zelf instellen wanneer lampen aan en uitgaan. Zo kun je de lampen op bepaalde tijden aan laten gaan, waardoor inbrekers zullen denken dat er iemand thuis is. Zorg er ook voor dat je er op de bovenverdieping eentje hebt. Deze lampen hoeven echt niet duur te zijn!

Alarm

Een andere goede oplossing is het instellen van een alarmeringsysteem in je huis. Wanneer er iemand inbreekt terwijl het systeem is ingeschakeld, zal er een hard alarm afgaan. Let er wel op dat je een systeem koopt van een goed merk. Deze zijn misschien iets duurder, maar zo weet je wel zeker dat het alarm zijn werk kan doen. Het zit namelijk zo dat inbrekers tegenwoordig de goedkope alarmen zelf kunnen uitschakelen. Dit is natuurlijk zonde van de investering.

Houd waardevolle spullen buiten bereik

Verder is het verstandig om bepaalde spullen niet binnen het bereik van inbrekers te leggen. Denk bijvoorbeeld aan sleutels. Sommige mensen hangen de sleutels letterlijk naast de deur. Als inbrekers een raampje intikken, kunnen zij dus heel makkelijk de sleutel pakken en binnen komen. Hetzelfde geldt voor een nieuwe tv, Sonos of andere dure apparaten. Doe de gordijnen dicht, zodat inbrekers deze spullen niet zien staan en zorg er ook voor dat verpakkingen van deze spullen niet op straat worden gezet. Zo kunnen inbrekers alsnog zien wat je in huis hebt staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *