Hoe werkt werkkapitaal financiering?

Een onderneming heeft geld nodig om alles draaiende te houden. Er is vooral geld nodig voor de dagelijkse bedrijfsvoering van de onderneming. Het kan lastig zijn om dit allemaal te kunnen financieren. Gelukkig bestaat er werkkapitaal financiering waarmee je de dagelijkse verplichtingen kan betalen. Dit zorgt voor minder stress bij de meeste ondernemingen. Ben je benieuwd wat werkkapitaal financiering is, hoe het werkt en hoe je het kan aanvragen? Lees dan vooral hieronder verder voor meer informatie.

Het werkkapitaal

Het is wellicht handig om eerst te weten wat werkkapitaal eigenlijk is. Door middel van het werkkapitaal kan je de dagelijkse verplichtingen van je onderneming in feite betalen. Er zijn verschillende dingen die onder de verplichtingen vallen. Je koopt meer voorraad met werkkapitaal en hiernaast betaal je voor het personeel. Werkkapitaalfinanciering kan je goed gebruiken voor onder andere de debiteuren.

Natuurlijk is het fijn als je heel veel werkkapitaal hebt. Dit zorgt namelijk voor zekerheid, maar het is niet handig. Je kan veel minder investeren en hierdoor kan je onderneming niet zo lekker groeien. Probeer dus genoeg werkkapitaal te hebben, maar niet veel te veel. Hierdoor houd je nog geld over om investeringen te doen voor je onderneming. Dat is belangrijk om je als onderneming te blijven ontwikkelen en vooral groeien.

Het zakelijk krediet

Een zakelijk krediet valt onder de zakelijke financieringen waarmee je kan voldoen aan het werkkapitaal. Maar hoe werkt zo een zakelijk krediet? Er is een geldbedrag voor jou in feite gereserveerd. Je kan op elk moment geld van dat geldbedrag opnemen. Het is niet de bedoeling dat je met een zakelijk krediet gaat investeren in voertuigen of machines. Daar is de zakelijke lening in ieder geval beter voor geschikt en dus niet het zakelijk krediet.

Het is de bedoeling dat je maandelijks weer geld aflost. Op dat moment komt het bedrag weer vrij en kan je het weer opnemen. Houd er wel rekening mee dat er ook sprake is van rente. De rente wordt opgebouwd uit een aantal verschillende elementen. Je hoeft bij een zakelijk krediet alleen rente te betalen over het bedrag dat je hebt opgenomen.

Het aanvragen

Om het zakelijk krediet te kunnen gebruiken, moet je het natuurlijk eerst aanvragen. Dit kan je fysiek in een bank doen of lekker makkelijk online. Online aanvragen scheelt veel tijd ten opzichte van het aanvragen in een bank. Je moet met je onderneming wel voldoen aan een aantal criteria. Zo moet je onder andere vijftien of meer maanden ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en een minimale omzet hebben. Bekijk dus eerst of je wel voldoet aan de criteria voordat je het zakelijk krediet gaat aanvragen.

Er zijn een aantal documenten die je nodig hebt om het zakelijk krediet aan te vragen. Je hebt onder andere de jaarrekening en het bankafschrift nodig. Bedrijfsfinanciering berekenen gebeurt op basis van de informatie. Je aanvraag wordt vervolgens bekeken en beoordeeld. Uiteindelijk krijg je een aanbod die je kan accepteren of weigeren. Ben je tevreden met het aanbod? Dan wordt de aanvraag afgerond en kan jij gebruik maken van het zakelijk krediet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *