Kom je met SEO linkbuilding op 1 in Google?

Kom je met SEO linkbuilding op 1 in Google?

Elk bedrijf wil het, maar het is voor weinig bedrijven weggelegd: op de nummer 1 positie in Google te vinden zijn. Als je goed vindbaar wilt zijn in de zoekmachine op een veel gezocht zoekwoord, zul je SEO en linkbuilding moeten gebruiken. Wanneer je niet de juiste technieken gebruikt, zul je namelijk nooit beter vindbaar worden dan de concurrentie. Voor je vindbaarheid is het bijvoorbeeld belangrijk dat je een snelle website hebt met veel content. De laadtijd en de content van je website zijn namelijk belangrijke ranking factoren voor Google. 

 

Als je op de eerste plek in Google staat krijg je enorm veel gratis bezoekers. Het gevolg daarvan is weer dat je meer klanten en dus een hogere omzet krijgt. Een eerste plek in Google is voor ieder bedrijf zeer voordelig, want iedereen zoekt bijna via deze zoekmachine. Het bedrijf heeft een groot gedeelte van de markt in handen. SEO linkbuilding is extreem belangrijk om jouw online marketing doelstellingen te behalen. Deze vorm van linkbuilding kun je uitbesteden aan een online marketing agency. Een online marketing agency heeft namelijk specialisten in huis die je hier zo goed mogelijk bij kunnen helpen.

Zorgt linkbuilding voor een betere vindbaarheid?

Jazeker, door middel van linkbuilding kun je stijgen in Google. Het duurt echter even voordat je verschil ziet na het plaatsen van backlinks. De eerste verschillen zie je soms al na 6 weken. Pas na een jaar zul je echter grote verschillen in je zoekposities zien. Niet alleen linkbuilding is zeer belangrijk voor het beter vindbaar worden in de zoekmachine. Het schrijven van content is bijvoorbeeld ook erg belangrijk. Met veel content wordt je website namelijk interessanter, ook voor Google. Die content moet echter wel SEO-geoptimaliseerd zijn.

Linkbuilding van hoge kwaliteit

Er zijn tegenwoordig diverse partijen die linkbuilding aanbieden. Je moet alleen wel goed kijken naar de kwaliteit die een partij aanbiedt. De kwaliteit van de websites waarop je backlinks geplaatst worden is namelijk cruciaal als jij beter gevonden wilt worden.  Je kunt beter een paar goede backlinks hebben dan heel veel links van middelmatige kwaliteit. Kwaliteit gaat dus boven kwantiteit.

Online marketing uitbesteden of zelf verzorgen?

Of je je online marketing het best zelf kunt verzorgen, hangt af van de omvang van je bedrijf en je budget. Heb jij veel budget en een groot bedrijf waar bijvoorbeeld 300 mensen werken, kun je de online marketing beter uitbesteden aan een online marketing agency. Jij kunt je zo focussen op je eigen werk, terwijl je steeds beter wordt gevonden in de zoekmachine. De kans is groot dat je bedrijf vervolgens nog harder gaat groeien door het stijgende aantal bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *