Niet meer willen leren en niet klaar zijn voor de banenmarkt, wat nu?

Ben je student die in zijn of haar laatste studiejaar zit? Dan kom je tot een belangrijke beslissing te staan. Ga je doorstuderen of ga je werken? Wil je niet meer doorstuderen, maar vind je het nog te eng om te beginnen met werken? Dan is het belangrijk je in te lezen over de banenmarkt. Er zijn namelijk een hoop voordelen en mogelijkheden binnen de banenmarkt voor starters. Veel starters vinden het in de hedendaagse, onzekere banenmarkt eng om deze stap te maken. Toch wordt het ooit tijd om dit wel te doen. Door goed op de hoogte te zijn hoef jij niet met angst te beginnen met werken!

De voordelen van werken

Er zijn een hoop voordelen van werken. Een nadeel is geen lange uitslaapdagen meer, maar dit leveren we zo in voor het volgende:

  • Je inkomen wordt opeens veel groter;
  • Je kunt meer uitgeven en leuke dingen doen;
  • Je kunt sparen;
  • Je leert alles in de praktijk te doen en je kunt snel doorgroeien;
  • Op jonge leeftijd een topfunctie behalen.

De mogelijkheden in de banenmarkt

Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Woon je bijvoorbeeld nog thuis en heb je niet een groot inkomen nodig om rond te komen? Dan kun je een bijbaan zoeken bij een tof bedrijf om aan te voelen hoe het is daar te werken. Je kunt ook verschillende bijbanen nemen zodat je wel fulltime werkt en niet werkzaam bent bij één werkgever.

Je kunt ook een traineeship volgen. Bij een traineeship werk en leer je tegelijkertijd. Tijdens het werken leer je meer en meer over een vak. Bij veel IT banen zoals MA-IT wordt dit aangeboden. Ook wanneer je geen diploma hebt kun je een traineeship volgen en werken en studeren tegelijkertijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *