Planning software voor het beter kunnen managen

Hulp is maar een druk op de knop verwijderd en kan dat zeker gezegd worden van de juiste planning software. Er wordt er zo letterlijk een berg papierwerk bespaard en wordt de informatie gelijk verwerkt, gereed om gebruikt te worden voor de planning. Niet alleen de verschillende taken van het personeel wordt bij de planning meegenomen, maar ook de beschikbare werktijden. Planning software houdt echter rekening met meer en wordt er ook gekeken naar projecten die nog op komst zijn en waar het personeel voor moet worden vrijgemaakt.

Registratie en bijhouden van alle gegevens

Een goede planning zonder alle beschikbare gegevens is niet mogelijk en is het de taak van de planning software om eerst alle gegevens van het personeel te verzamelen. Daarbij wordt dezelfde verdeling aangehouden die het bedrijf hanteert. Er zal dus een overzicht verkregen worden per afdeling en wordt het zo gelijk duidelijk waar er ruimte is voor verbetering. Time management vraagt vaak om veel aandacht van de leiding en hoeft dat niet meer met de juiste planningssoftware. Het gaat hierbij niet om een hulpmiddel die uitsluitend in het voordeel van de leiding uitvalt. Omdat er sprake is van een vlotte planning, zullen ook de werknemers aan bod komen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld onderling afspraken maken om van dienst te wisselen. Dat wordt gelijk door het systeem geregistreerd en laat het geen ruimte voor twijfels.

Gelijk facturen en loonstroken kunnen uitdraaien

Omdat er van elk personeelslid bijgehouden wordt wat het aantal gewerkte uren is, kunnen de loonstroken met een druk op de knop worden uitgedraaid. De nodige parameters zoals het uurloon moet dan wel in de planning software worden ingevoerd. Handig is het overzicht verkregen per project en kunnen ook de facturen gelijk opgestuurd worden. Met de planning software wordt het ook meteen duidelijk wanneer er sprake is van oponthoud. De gestelde doelen zullen namelijk niet gehaald worden en wordt dat door de planning software meteen belicht waardoor de leiding de nodige maatregelen kan treffen.

Posted In ict

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *