Waar moet je op letten bij het kopen van een game muis?

gaming muis

Voor de echte gamer is een gaming muis haast onmisbaar. Zeker wanneer je op zoek bent naar een goede muis om games mee te spelen, moet je aan bepaalde eisen denken die het je makkelijk kunnen maken tijdens het spelen. De muis is als het ware het verlengstuk van jouw arm en daar moet je tijdens het spelen dan ook goed gebruik van kunnen maken.

Type muis

Het maakt uit of je rechtshandig of linkshandig bent. Het merendeel van de mensen is rechtshandig, waardoor vele soorten muizen voor games hier geschikt voor zijn en ook zo zijn gevormd. Ze beschikken over knoppen aan de linkerkant van de muis. Voor linkshandigen is het echter een ander verhaal. Het is voor diegene het makkelijkste om te leren met een muis voor rechtshandigen om te gaan. Dit biedt het meeste aan assortiment zodat je keuze hebt uit meerdere soorten muizen dat kan voldoen aan jouw eisen. Lukt dit echt niet, dan kun je nog de symmetrische muis proberen. Deze zijn voor universeel gebruik en hebben zowel aan de linker als rechterzijde knoppen om te bedienen. 

Soort game

Afhankelijk van de games die je speelt, kun je kijken wat het handigste is qua muisgebruik. Soms kan de aanschaf van een 2e muis ideaal zijn als je bepaalde spellen wilt spelen en meer keuze wilt hebben over het bereik. Dan heb je nog diverse soorten games waar je bepaalde muisfuncties voor nodig hebt. Zo heb je schiet spellen, waarbij het van belang is dat de sensor van de muis goed zijn werk doet zonder dat de sensor niet gaat werken of niet accuraat is. Je hebt bepaalde ‘shooter muizen’ die je kunt aanschaffen die zijn uitgerust met twee duimknoppen en een licht gewicht hebben, vaak niet meer dan 100 gram. Zo kun je als gamer grote en snelle bewegingen maken. Daarnaast heb je nog de zogeheten MOBA games. Dit zijn games in oorlog zones waarbij je met meerdere mensen online tegen elkaar speelt. Je hebt hierbij een muis nodig met veel knoppen om zo’n game te kunnen winnen. Er zijn dan ook speciale muizen op de markt gebracht die tussen de 6 en 14 knoppen aan de zijkant hebben die je via een softwareprogramma naar wens kunt instellen. 

gaming muis

Formaat muis

Het formaat muis maakt veel uit. Er zijn vele muizen op de markt gebruikt met elk zijn eigen design en eigenschappen. Ook in formaat is er volop keuze. Om de muis lekker in je handen te laten liggen, geldt de regel dat hoe dichter de lengte en breedte bij 60% van de lengte en breedte van jouw handen komt, hoe beter de muis in jouw handen gaat liggen. Al is dit voor ieder persoonlijk wat het fijnste in de hand ligt. Daarnaast is het van belang een goede grip te hebben op de muis. De grip stijl die het meeste voor de hand ligt zijn de palm, claw en fingertip grip. 

Functies muis

Als laatst te benoemen zijn de diverse functies van de muis. Zo heb je draadloze muizen. Ideaal voor de gamer onder ons, omdat je sneller kunt reageren op het spel dat je speelt. Je hebt draadloze muizen die op batterijen werken maar ook via een stekker om op te laden. Dit scheelt batterijen, aangezien je als echte gamer toch vaak uren achter de computer zit om een spel uit te spelen. De batterijen raken dan snel op. Dan heb je nog de modulaire muis. Hiermee kun je jouw grip- of speelstijl bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *