Waarom is digitalisering nodig in de logistieke sector?

Digitalisering zet steeds meer door in de huidige maatschappij, en wel in vrijwel alle sectoren. Zo ook in de logistieke sector. Binnen de logistiek zijn er veel dingen die je zelf moet bijhouden, zoals berichten die binnenkomen, telefoontjes die binnenkomen en die je niet altijd kan opnemen, ritlijsten, het registreren van gewerkte uren, en je rusttijden. Daarnaast zijn er nog allerlei optionele zaken die je het liefst zou willen bijhouden, bijvoorbeeld rijstijl analyse en waarschijnlijk nog wel andere zaken. Data2Track heeft daar een chauffeurs app op bedacht, zodat dit reeds voor jou wordt geregeld.

Slim alternatief voor boordcomputer

Als je dat allemaal zelf wil bijhouden, ook nog eens deels met de hand of met vele verschillende apparaten, kost dat veel tijd. Binnen die tijd kan je niet bezig zijn met je werk, dus dat is al een eerste nadeel. Daarnaast is er ook een grote kans dat je door werkdruk of door het feit dat alles tussendoor moet, fouten maakt. Zo kan het makkelijk voorkomen dat je iets vergeet te registreren. Met de chauffeurs app van Data2Track kan je dergelijke scenario’s elimineren. Het is bovendien een goed alternatief voor de gebruikelijke boordcomputer en andere ingebouwde systemen. Sterker nog, misschien niet alleen een goed alternatief, maar zelfs een beter alternatief: de chauffeurs app is namelijk zeer betaalbaar, flexibel en bovendien kent de app veel gebruiksgemak.

Duurzame investering

Op deze manier ga je ook als vrachtwagenchauffeur of logistiek manager mee met de tijd. Digitalisering is namelijk helemaal van nu – én onmisbaar in de toekomst. Door dus nu reeds te investeren in hardware en software oplossingen voor logistieke processen, zet je een duurzame ontwikkeling in die in de toekomst kan worden voortgezet. Zo kun je bouwen op de reeds gelegde digitale fundamenten. Ook zullen je processen op dit moment profijt hebben van deze digitalisering: de logistieke processen zullen efficiënter, gestroomlijnd en overzichtelijker worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *