Waarom ook jij Excel zou moeten leren!

We zijn allemaal opgegroeid met Word, PowerPoint en Excel. Vooral tijdens je middelbare schooltijd en later op een vervolgstudie moest je veel verslagen en presentaties maken in deze programma’s. Velen hebben echter niet veel met Excel gedaan. Soms vanwege de opleiding, soms omdat het er ingewikkeld uitzag en ze zich er dus niet in hebben verdiept. Zonde, want Excel opent echt deuren! Hieronder lichten we een aantal redenen toe waarom ook jij zou moeten leren om Excel te gebruiken.

Excel is multifunctioneel

Excel kun je voor daadwerkelijk voor van alles gebruiken. Als je bijvoorbeeld de boekhouding bij moet houden, kun je dit gemakkelijk en overzichtelijk in dit programma doen. Ook kun je er verschillende formules aan toevoegen, waardoor Excel bijvoorbeeld al winst of verlies berekent. Ook zou je resultaten van enquêtes erin kunnen verwerken of vorderingen van bijvoorbeeld je team. Excel is één van de overzichtelijkste systemen om informatie bij te houden.

Excel bespaart tijd

Natuurlijk kun je ook berekeningen op de ouderwetste manier, maar door middel van Excel is dat niet meer nodig en bespaar je veel tijd. Door alle slimme functies kun je op gemakkelijk berekeningen maken met één druk op de knop. Wel moet je weten hoe je dit precies moet doen, want met een verkeerde druk kun je ook veel belangrijke informatie kwijtraken. Daarom is het verstandig om een cursus te volgen. Dit kost geld, maar de voordelen van een Excel cursus doen zullen zich gauw uitbetalen in tijdsbesparing!

Excel vergroot je baankansen

Je zou denken dat iedereen wel bekend is met het werken met Excel. Veel mensen kunnen de basis in de praktijk toepassen, maar voor velen geldt dat een wat ingewikkeldere berekening of formule al lastig wordt. Als jij degene bent die dat kan wel en dat ook echt kan aantonen, bijvoorbeeld door middel van een certificaat, dan is de kans groot dat je sneller een baan krijgt. Werkgevers vinden kennis van Excel namelijk een pré. Bezoek deze website om een cursus in te plannen en doe er je voordeel mee!

Posted In ict

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *