Waarvoor gebruik je Learndash?

gaming muis

In deze tijd kan je op het internet van alles vinden. Dat geldt ook voor trainingen of cursussen. Veel bedrijven bieden een online leeromgeving aan. Dit is een handige manier om meer geld te verdienen, omdat het bedrijf geen personeel in hoeft te zetten. Er is dus geen personeel nodig om naar de locatie te reizen en een cursus fysiek te geven. Om die reden wordt een online leeromgeving steeds populairder. Het is belangrijk dat de online leeromgeving goed werkt en dit kan worden bereikt door Learndash te gebruiken. Zou je graag meer informatie willen over Learndash? Lees dan hieronder verder om erachter te komen wat je met Learndash kan doen.

Online leeromgeving

Learndash wordt gebruikt om een online leeromgeving op te zetten. Een online leeromgeving kan je zien als een software waarop je verschillende trainingen en cursussen kan aanbieden. De online leeromgeving wordt vaak op een subdomein geplaatst van een website. Het is niet zo handig om op de hoofdpagina een online leeromgeving te plaatsen. De hoofdpagina zal dan hard moeten werken om alles goed te laten draaien. Op die manier houd je overigens alles mooi gescheiden.

Learndash is eigenlijk een plug-in die gebruikt kan worden bij WordPress. Learndash is erg makkelijk om mee te werken. Er is niet veel technische kennis nodig om aan de slag te kunnen met de plug-in. Dit maakt Learndash erg aantrekkelijk voor veel mensen. Niet iedereen heeft namelijk technische kennis.

Toetsen maken

Bij een online leeromgeving kunnen toetsen eigenlijk niet ontbreken. Gelukkig is het mogelijk om met Learndash toetsen te maken en aan te bieden. Toetsen zijn belangrijk om te bepalen of de cursisten op het goede spoor zitten. Je kan met Learndash namelijk de voortgang van alle cursisten zien. Heb je het idee dat een cursist wat moeite heeft met een bepaald onderdeel? Dan kan je altijd extra hulp aanbieden. Dit zal de cursist vast en zeker waarderen.

Het is mogelijk om toetsen te maken waarbij de cursist te maken heeft met open vragen, maar ook gesloten vragen. Houd er rekening mee dat je open vragen echt zelf moet nakijken en dat betekent automatisch dat er wat meer tijd in gestoken moet worden. Het is echter aan jezelf om te bepalen wat voor vorm van de toets je kiest.

Certificaten na afronding

Met Learndash kan je dus een online academie bouwen, maar dit is niet alles. Een voordeel van deze plug-in is dat het mogelijk is om certificaten uit te delen aan de cursisten. Een certificaat trekt over het algemeen veel mensen aan, omdat je er iets voor terugkrijgt. Je kan zelf kiezen wanneer een certificaat wordt afgegeven. Meestal zal dit pas na een succesvolle afronding van een online training of cursus zijn.

Een certificaat heeft het voordeel dat het motiverend werkt voor de cursisten. De cursisten hebben dan namelijk een doel voor ogen die zij willen halen. Om die reden worden certificaten ook aangeraden wanneer je aan de slag gaat met een online leeromgeving. De kans is groot dat de cursisten de online leeromgeving zullen aanraden bij andere mensen in de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *